MIĘSO W WEKACH.txt

(0 KB) Pobierz
MI�SO W WEKACH
Sk�adniki: 
1,5 kg szynki bez ko�ci 
1 kg chudego boczku ze sk�r� 
czosnek 
li�� laurowy 
mielony pieprz czarny 
ziele angielskie 
s�l 


Przygotowanie: 
Umyte mi�so ods�czy� na durszlaku. Mi�so z szynki pokroi� w grub� kostk�. Od boczku oddzieli� sk�r� i r�wnie� pokroi� w kostk�. Tak przygotowane mi�so w�o�y� do miski. Doda� pokrojony czosnek, s�l i pieprz do smaku. Wszystko odstawi� na p� godziny. Do przygotowanych s�oik�w w�o�y� li�� laurowy, po trzy ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Na dno ka�dego s�oika k�adziemy kawa�ek sk�ry z boczku. Mi�so obsma�amy i wk�adamy do s�oik�w. Zamykamy i pasteryzujemy p�torej godziny. 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin