Smalczyk.pdf

(145 KB) Pobierz
http://gotowanie.onet.pl/18317,druk.html
Onet.pl Gotowanie
Strona 1 z 1
Smalczyk
Sma¿enie: około 15 minut
Trudnoœæ: łatwy
Składniki
30 dag słoninki lub boczku
2 du¿e cebule
1 papryka
3 z¹bki czosnku
10 dag kiełbasy wêdzonej
ły¿eczka cukru
sól do smaku
ły¿eczka majeranku
2 liœcie laurowe
szczypta pieprzu
fot.: DN
Etapy przygotowania
1. Słoninkê lub boczek pokroiæ w drobn¹ kostkê i
usma¿yæ. Wyj¹æ ły¿k¹ cedzakow¹ do oddzielnego
naczynia, a w pozostałym na patelni tłuszczu
podsma¿yæ pokrojon¹ w kostkê cebulê, paprykê i
kiełbasê. Przyprawiæ cukrem, sol¹ i liœciem laurowym.
2. Pod koniec sma¿enia dodaæ posiekany czosnek,
majeranek i pieprz. Poł¹czyæ ze skwareczkami.
Wyło¿yæ do kamionkowej miseczki i pozostawiæ do
zastudzenia. Podawaæ z razowym pieczywem i
kiszonym ogóreczkiem. Troszkê kaloryczne, ale
pyszne.
2005-09-13
Powrót »
drukuj
Copyright 1996-2008 Onet.pl SA
http://gotowanie.onet.pl/18317,druk.html
2008-10-10
Przygotowanie: około 30 minut
57126377.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin