Sk�adniki na 2 porcje �2 s�odkie, kruche jab�ka, np. Ligol �2 �y�ki mleka skondensowanego �ma�y kieliszek scherry ��y�ka miodu �sok z jednej cytryny �dwie �y�ki konfitury z r�y �cynamon, go�dziki, sk�rka z cytryny �troch� mas�a Etapy przygotowania 1. Moczy� czyste jab�ka w wodzie z cytryn� przez 10 minut. Z jab�ek wydr��y� gniazda nasienne (uwa�a�, �eby nie przebi� ich na wylot). 2. W �rodki owoc�w wla� mleko skondensowane wymieszane z miodem, cytryn�, cynamonem i go�dzikami. Skropi� likierem, na ka�dym po�o�y� wi�rek mas�a. Na wierzchu po�o�y� �y�k� konfitur. 3. W�o�y� jab�ka do naczynia �aroodpornego, wla� do niego p� szklanki wody. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
kristine.tp