Jabłka nadziewane.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki na 2 porcje

�2 s�odkie, kruche jab�ka, np. Ligol



�2 �y�ki mleka skondensowanego



�ma�y kieliszek scherry



��y�ka miodu



�sok z jednej cytryny



�dwie �y�ki konfitury z r�y



�cynamon, go�dziki, sk�rka z cytryny



�troch� mas�a

Etapy przygotowania

1.
Moczy� czyste jab�ka w wodzie z cytryn� przez 10 minut. Z jab�ek wydr��y� gniazda nasienne (uwa�a�, �eby nie przebi� ich na wylot).

2.
W �rodki owoc�w wla� mleko skondensowane wymieszane z miodem, cytryn�, cynamonem i go�dzikami. Skropi� likierem, na ka�dym po�o�y� wi�rek mas�a. Na wierzchu po�o�y� �y�k� konfitur.

3.
W�o�y� jab�ka do naczynia �aroodpornego, wla� do niego p� szklanki wody. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin