SURÓWKA Z JABŁEK I CEBULI.docx

(11 KB) Pobierz

SURÓWKA Z JABŁEK I CEBULI

 

SKŁADNIKI:

·         2- 3 jabłka

·         4 małe cebule

·         3-4 jajka ugotowane na twardo

·         1 łyżka musztardy

·         Oliwa z oliwek

·         1-2 ząbki czosnku

·         Sok z 1 cytryny

·         Sól, pieprz i cukier do smaku

Jajka obieramy. 1 żółtko odkładamy, a pozostałe jajka wraz z białkami drobno siekamy.  Żółtko  rozcieramy z musztardą i stopniowo dolewamy oliwę, ucieramy sos. Przyprawiamy do smaku według uznania. Obrane cebulki siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy wszystko razem + starte na dużych oczkach oczkach jabłka, jajka. Dokładnie mieszamy.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin