Nadziewane grzyby.pdf
(
105 KB
)
Pobierz
329735308 UNPDF
Nadziewane grzyby
Przepis z programu
Nancy Lam
Rekin i żeberka (odc.5)
Składniki:
grzyby
krewetki
1 białko
pieprz
sos rybny
półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej
2 łodygi dymki
Sos
łyżka oleju
5 cm kawałek imbiru
2 ząbki czosnku
wywar z grzybów
łyżka cukru
łyżka sosu rybnego
wino
łyżka oleju sezamowego
Nadzienie:
Krewetki zmiksować z pieprzem, białkiem z jednego jajka, sosem rybnym, skrobią
kukurydzianą i dymką. Grzyby moczyć pół godziny we wrzątku. Odcisnąć płyn. Odciąć
ogonki. Napełnić nadzieniem i ugotować na parze 10-15 minut.
Sos:
Rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pięciocentymetrowy kawałek imbiru i dwa ząbki czosnku.
Dodać dymkę, wywar z grzybów, łyżeczkę cukru, łyżkę sosu rybnego, odrobinę wina i
łyżeczkę
oleju sezamowego.
© Nancy Lam
Plik z chomika:
tojapatka
Inne pliki z tego folderu:
Zupa won ton z krewetkami.pdf
(106 KB)
Zupa ananasowa.pdf
(105 KB)
Wołowina z orzechami nerkowca i chili w słodkim sosie sojowym.pdf
(110 KB)
Wieprzowina babi tucheo z papryczkami chili.pdf
(118 KB)
Trzej mędrcy wschodu.pdf
(115 KB)
Inne foldery tego chomika:
●Kuchenna chemia
2013
ABC gotowania
ABC gotowania 2
Anna Starmach 25 min
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin