Niedzielna rozkosz - żeberka.pdf
(
107 KB
)
Pobierz
329735355 UNPDF
Niedzielna rozkosz – żeberka
Przepis z programu
Nancy Lam
Rekin i żeberka (odc.5)
Składniki:
900g żeberek wieprzowych (mogą być jagnięce albo wołowe) pokroić w poprzek włókien i
zalać marynatą
Marynata:
4 rozgniecione ząbki czosnku
sól
pieprz
1 łyżeczka chili w proszku
2 łyżki miodu
2 łyżki ketchupu
2 łyżeczki brązowego cukru
2 łyżki ketjap manis
Przygotowanie:
Żeberka marynować co najmniej dwie godziny, albo zamarynować z dnia na dzień. Dusić 20
minut na małym ogniu, a następnie zwiększyć ogień i podgrzewać 10 minut na płycie albo na
grillu, aż mięso się przyrumieni.
© Nancy Lam
Plik z chomika:
tojapatka
Inne pliki z tego folderu:
Zupa won ton z krewetkami.pdf
(106 KB)
Zupa ananasowa.pdf
(105 KB)
Wołowina z orzechami nerkowca i chili w słodkim sosie sojowym.pdf
(110 KB)
Wieprzowina babi tucheo z papryczkami chili.pdf
(118 KB)
Trzej mędrcy wschodu.pdf
(115 KB)
Inne foldery tego chomika:
●Kuchenna chemia
2013
ABC gotowania
ABC gotowania 2
Anna Starmach 25 min
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin