Rożki z masą orzechową.pdf
(
100 KB
)
Pobierz
21035675 UNPDF
Rożki z masą orzechową
Składniki
Ciasto: Po 20 dag mąki i masła, 3 żółtka, 2 łyżki gęstej
śmietany. Masa: 20 dag drobno pokruszonych orzechów, 20
dag cukru pudru,4 białka,cukier waniliowy
Sposób przyrządzania
Mąkę, masło, żółtka i śmietanę wymieszać, zagnieść. Uformować z ciasta
kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wstawić do lodówki na 3-4 godz. Białka
ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i cukier waniliowy, razem ubijać
jeszcze 10 min, po czym wsypać orzechy i delikatnie wymieszać. Kulki ciasta
bardzo cienko rozwałkować, przekroić na dwie części, na każdą nałożyć trochę
masy i zwinąć rożek. Upiec na jasnozłoty kolor w piekarniku rozgrzanym do
200°C.
Plik z chomika:
pepek41
Inne pliki z tego folderu:
Zebra.pdf
(69 KB)
Zapiekanka.pdf
(64 KB)
Zapach lasu.pdf
(64 KB)
Zaczarowany las.pdf
(46 KB)
Wyśmienity podwieczorek.pdf
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasteczka
Desery
Kuchnia Chińska
Pizza
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin