Jabłka z selerami.rtf

(6 KB) Pobierz
Jab³ka z selerami

Jabłka z selerami

 

Składniki na 4 porcje:

duży seler korzeniowy

4 kwaśne jabłka

po 3 łki śmietany i jogurtu

5 łek soku z cytryny

l

pieprz

po szczypcie imbiru i gałki muszkatołowej

łka miodu

80 g orzechów włoskich

 

Jabłka umyj, seler obierz i umyj. Dwa jabłka pokrój w plastry, pozostałe jabłka i seler w słupki.

 

Plastry jabłek ułóż na płaskim talerzu. Miód, imbir, gał i 2 łki soku z cytryny utrzyj - tak przygotowanym sosem posmaruj plastry jabłek. Orzechy zrumień na patelni bez tłuszczu.

 

Śmietanę, 3 łki soku z cytryny i jogurt dokładnie utrzyj, następnie przypraw solą, pieprzem, gał muszkatołową i wymieszaj ze słupkami jabłek i selera.

 

Jabłka z selerami w sosie śmietanowo-jogurtowym rozłóż na plastrach jabłek i posyp orzechami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin