Fasolka szparagowa z orzeszkami ziemnymi.rtf

(5 KB) Pobierz
Fasolka szparagowa z orzeszkami ziemnymi

Fasolka szparagowa z orzeszkami ziemnymi

 

Składniki:

opakowanie (50 dag) mrożonej fasolki szparagowej

puszka czerwonej fasoli

15 dag orzeszków ziemnych (niesolonych)

3 łki oleju arachidowego

2 ząbki czosnku

sok z cytryny

łka posiekanego świeżego majeranku

l, pieprz

 

Fasolkę mrożoną ugotuj, dobrze osącz, po czym odstaw do ostudzenia. Fasolę z puszki odcedź na sicie. Z oleju, soku z cytryny i rozgniecionego czosnku utrzyj sos, dopraw go solą i pieprzem. Obie fasolki oraz posiekane orzeszki wymieszaj, całość obficie polej sosem, na koniec posyp majerankiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin