Jajka po szkocku - Sylwia Niedziela, 17 stycznia (10:20) Sk�adniki: jajka, mi�so mielone wieprzowe, s�l, przyprawy, bu�ka, mleko, olej, zielona sa�ata lub pietruszka. Przygotowanie Przygotowujemy mi�so mielone wieprzowe. Solimy, pieprzymy, dodajemy troch� namoczonej bu�ki w mleku. Mieszamy wszystko razem. Gotujemy jajka na twardo (tyle ile zjemy), nast�pnie po ugotowaniu zalewamy zimn� wod�, by szybciej si� wystudzi�y i dobrze obra�y. Nast�pnie jajka zawijamy w mi�sie mielonym, tak aby nie by�o ich wida�. Do wysokiego naczynia, w kt�rym znajduje si� koszyczek na frytki wlewamy du�� ilo�� oleju i rozgrzewamy go. Do rozgrzanego ju� oleju (do koszyczka) wk�adamy jajka w mi�sie i sma�ymy kilka minut. Gdy b�d� ju� mia�y z�ocisty kolor mo�emy je wyci�gn��. Talerz mo�emy udekorowa� zielon� sa�at� lub natk� zielonej pietruszki. �ycz� smacznego!
Filipinka1961