Dżem morelowy.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
5856883 UNPDF
Dżem morelowy
Składniki:
2 kg owoców 1 kg cukru
Sposób wykonania:
Owoce umyć i osączyć. Mniej dojrzałe pokroić na ćwiartki i odłożyć. Bardzo dojrzałe
przepołowić, włożyć do rondla z grubym dnem, wsypać cukier i podgrzewać na małym
ogniu, często mieszając. Gdy się całkowicie rozpadną, dodać resztę moreli i gotować
dalej, aż masa owocowa stanie się szklista. Kilka razy delikatnie zamieszać. Napełnić
dżemem wypażone słoiki typu twist (najlepiej o pojemności 0,33 l) i zakręcić.
Pasteryzować 15 minut.
Plik z chomika:
martunia.n
Inne pliki z tego folderu:
Arbuzy kiszone.pdf
(38 KB)
Bakłażany w oleju.pdf
(38 KB)
Bakłażany w oliwie.pdf
(39 KB)
Bakłażany w sosie pomidorowym.pdf
(30 KB)
Baleron.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
Przetwory
PRZETWORY - PRZEPISY
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin