Arbuzy kiszone.pdf
(
38 KB
)
Pobierz
5856710 UNPDF
Arbuzy kiszone
Składniki:
- 1 kg niedojrzałych małych arbuzów - 1 korzeń chrzanu (10 dag) - 3 łodygi kopru z
kwiatem - 1 łyżeczka ziaren pieprzu - 1 łyżka cukru - 2 łyżki soli na 1 l wody
Sposób wykonania:
Arbuzy umyć, pokroić wzdłuż na cząstki. Chrzan obrać, opłukać, pokroić w paski. Koper
opłukać i osączyć. Cząstki arbuza obgotować w wodzie (5 minut), wyjąć łyżką
cedzakową i ułożyć w wyparzonych słoikach. Do wywaru wsypać sól, cukier oraz
ziarenka pieprzu i gotować 2 - 3 minuty. Wywar ostudzić. Do arbuza dołożyć kopru i
chrzanu, zalać wywarem i zamknąć słoiki.
Plik z chomika:
martunia.n
Inne pliki z tego folderu:
Cukinia w zalewie curry.doc
(410 KB)
Burak w occie.doc
(646 KB)
Gruszki na zimę.doc
(814 KB)
Konserwowe ogórki Bogusi.png
(1248 KB)
Buraczki z papryką do słoika.doc
(481 KB)
Inne foldery tego chomika:
Przetwory
PRZETWORY-nowość
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin