Czas: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Koszty: średnie
· 1 duże dojrzałe avocado (nie za miękkie)
· 6-8 krewetek tygrysich
· 3-4 paluszki krabowe(niekoniecznie)
· 2-3 łyżki sosu sojowego
· 1/2 łyżeczki pasty wasabi
· sezam (do dekoracji)
Sałatka na dobry początek ma niesamowity zapach i walory estetyczne. Podana na początku imprezy zachwyca oko i zaostrza apetyt. Sałatkę przygotowujemy krótko przed podaniem. Avocado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę. Krewetki rozmrażamy, myjemy i obieramy, sparzamy paluszki krabowe, wszystko kroimy w sporą kostkę i dodajemy do avocado. Sos sojowy mieszamy z wasabi i polewamy nim sałatkę. Na koniec ozdabiamy danie sezamem.
jot_em18