KACZKA NADZIEWANA MIĘSEM I JABŁKAMI.doc

(29 KB) Pobierz
KACZKA NADZIEWANA MIĘSEM I JABŁKAMI

KACZKA NADZIEWANA MIĘSEM I JABŁKAMI

składniki

Sposób przyrządzenia

Kaczkę płuczemy, nacieramy solą i majerankiem i zostawiamy na około 1 godzinę. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Bułki namaczamy w mleku. Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki. Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odciśnięte bułki i jabłka. Mieszamy. Kaczkę napełniamy farszem i spinamy. Układamy w brytfannie na stopionym uprzednio tłuszczu, polewamy tłuszczem, skrapiamy odrobiną wody i wstawiamy do gorącego piekarnika na ok 2 godz. Co jakiś czas polewamy wytworzonym sosem uzupełniając wyparowującą wodę.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin