KOTLETY SCHABOWE Z ANANASEM I ŻURAWINĄ
SKŁADNIKI:
· 70 dag schabu wieprzowego bez kości,
· przyprawy: sól, pieprz, oregano,
· 2 jajka,
· mąka,
· bułka tarta,
· puszka ananasa,
· 20 dag sera żółtego,
· żurawina do mięs.
SPOSÓB WYKONANIA:
1. Schab pokroić na plasterki o grubości ok. 1 cm. Delikatnie rozbić tłuczkiem.
2. Z obu stron posolić. Posypać pieprzem i oregano.
3. Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
4. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron.
5. Ułożyć na blaszce, na każdego kotleta położyć plaster ananasa, ser żółty z wyciętą dziurką (można wyciąć kieliszkiem), a do środka nałożyć żurawinę.
6. Zapiekać ok. 15 min. z piekarniku nagrzanym do 150 stp.
Milka02