Rożki budyniowe lub orzechowe.doc

(81 KB) Pobierz
Rożki budyniowe (lub orzechowe)

Rożki budyniowe (lub orzechowe)

Rożki budyniowe (lub orzechowe)

Składniki na około 30 rożków:

·         220 g mąki pszennej

·         120 g miękkiego masła

·         100 g cukru (można dać mniej, są dość słodkie)

·         1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (można zamiast dodać zmielone orzechy laskowe lub zmielone migdały, w ilości 100 g)

·         2 żółtka

·         2 łyżki mleka

Wszystkie składniki wymieszać i ugnieść. Kawałki ciasta rozwałkować cienko, formować nieduże rożki - grubsze w środkowej części, zagiąć.

Układać na blaszce posmarowanej margaryną i piec w temperaturze 180 stopni około 12 minut. Wystudzić, posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin