Kulki proteinowe - 17 uniwersalnych tonących.doc

(64 KB) Pobierz
KULKI PROTEINOWE

 

 

KULKI PROTEINOWE

Przepis 1 :

Składniki :

·         0,5 kg maki pszennej

·         4 łyżki stołowe miodu

·         0,5 kg mąki torowej

·         0,5 kg mąki kukurydzianej

·         6 łyżek oleju

·         20 g. mąki z soi

·         12 jaj

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

 

 

Przepis 2 :

Składniki :

·         0,5 kg mleka w proszku

·         0,5 kg mąki kukurydzianej

·         0,5 kg kaszy kukurydzianej

·         0,5 szklanki rozpuszczonego cukru

·         Małe opakowanie wanilii

·         14 jaj

·         Barwnik żółty

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

 

Przepis 3 :

Składniki :

·        1 kg maki tortowej

·        1 kg kazeiny

·        1 kg maki kukurydzianej

·        20 jaj

·        0,5torebki wanilii

·        0,5 szklanki miodu

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

Przepis 4 :

Składniki :

·         100 g. sera białego

·         100 g. mąki pszennej

·         100 g. maki kukurydzianej

·         6 jaj

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

Przepis 5 :

Składniki :

·        0,5 szklanki mleka w proszku

·        0,5 szklanki mąki z soi

·        0,5 szklanki miodu

·        barwnik

·        zapach waniliowy

·        12 jaj

·        3 łyżki oleju słonecznikowego

·        0,5 szklanki mąki kukurydzianej.

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

 

Przepis 6 :

Składniki :

·        8 jajek

·        1 szklanka maki pszennej

·        1 szklanka kaszy manny

·        2 szklanki maki kukurydzianej

·        2szklanki mleka w proszku

·        2 łyżki miodu

·        2 łyżki oleju

·        barwnik

·        atraktor

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

 

Przepis 7 :

Składniki :

·        150 g mielonych, suszonych orzechów arachidowych

·        150 g konopi

·        100 g maki kukurydzianej

·        100 g kaszy mannej

·        100 g maki tortowej

·        100 g mleka w proszku

·        250 g maczki rybnej

·        50 g suszonej krwi

·        10 jaj

·        atraktor

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

 

Przepis 8 :

Składniki :

·         0,5 kg mleka w proszku

·         0,5 kg maki pszennej

·         2 łyżki stołowe miodu

·         0,5 kg maki kukurydzianej

·         0,25 kg cukru

·         5 jajek

·         fiolka olejku anyżowego

·         barwnik żółty.

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

 

Przepis 9 :

Składniki :

·        0,5 kg mleka w proszku

·        1 kg maki tortowej

·        0,5 kg maki kukurydzianej

·        15 dag kazeiny na każdy kilogram

·        11 jajek

·         Barwnik

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

 

Przepis 10 :

Składniki :

·         150g. mączki rybnej

·         150 g. mąki sojowej

·         150 g. kaszy mannej

·         25 g. mąki kukurydzianej

·         25 g. mąki pszennej

·         10 jaj

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

Przepis 11 :

Składniki :

·         250 g. kaszy mannej

·         120 g mąki z soi

·         100 g. maki kukurydzianej

·         6 jaj

·         Atraktor

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

 

Przepis 12 :

Składniki :

·         400 g. mąki z orzechów

·         300 g. kaszy mannej

·         200 g. mąki z soi

·         100 g. mleka w proszku

·         10 jaj

·         Atraktor

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

Przepis 13 :

Składniki :

·         300 g . kaszy mannej

·         250 g. maki kukurydzianej

·         250 g. mąki sojowej

·         100 g . zmielonych konopi

·         100 g. mleka w proszku

·         10 jaj

·         atraktor

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

Przepis 14 :

Składniki :

·         1 kg mąki kukurydzianej

·         1kg kaszy mannej

·         1kg maki z soi

·         Atraktor

·         10 łyżek oleju...

Zgłoś jeśli naruszono regulamin