TORCIK MAŚLANY.doc
(
161 KB
)
Pobierz
TORCIK MAŚLANY (zwany także melbą)
TORCIK MAŚLANY (zwany także melbą)
Składniki:
-
1 l
mleka
- 1 kostka masła
- 1 szkl. kwaśnej śmietany
- 3/4 szkl. cukru pudru
- 5 jaj
- cukier waniliowy lub a
romat
- dowolna galaretka na wierzch
- herbatniki lub biszkopty do wyłożenia formy
Mleko zagotować. Jaja roztrzepać ze śmietaną (n
ajlepiej mikserem) , wlać na wrzące mleko i podgrzewać aż zetnie się na twaróg (od czasu do czasu mieszając). Odcedzić i wystudzić.
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę , stopniowo dodawać twaróg oraz cukier waniliowy. Średniej wielkości tortownicę wyłożyć herbatnikami , na to dać przygotowaną masę. Wierzch zalać tężejącą galaretką (można też udekorować owocami).
...
Plik z chomika:
allusial
Inne pliki z tego folderu:
Domowe 3 bit.pdf
(264 KB)
Krakersowe rafaello.jpg
(33 KB)
KRAKERSOWY TORCIK.jpg
(15 KB)
Ciasto toffi (bez pieczenia).doc
(48 KB)
WAFLE ŚWIĄTECZNE.doc
(184 KB)
Inne foldery tego chomika:
CIASTA
DESERY
figurki na torty
KULINARNE INSPIRACJE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin