Zupa pieczarkowa.pdf
(
48 KB
)
Pobierz
4243816 UNPDF
Zupa pieczarkowa
Składniki
Włoszczyzna, 50 dag pieczarek, łyżka masła, łyżka kaszy
manny, 2 łyżki śmietany, natka pietruszki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć, pokroić. Jeśli nie są białe,
wrzucić na 5 minut do wody z octem i osączyć. Rozgrzać na
patelni połowę masła, podsmażyć na nim pieczarki. W dwóch
litrach osolonej wody ugotować włoszczyznę. Gdy będzie
miękka, wyjąć ją, a wywar zasypać kaszą manną. Gotować kilka minut, włożyć pieczarki
i resztę masła. Zabielić zupę śmietaną, doprawić. Na talerzu posypać posiekaną natką.
Plik z chomika:
wojtek09870
Inne pliki z tego folderu:
Cebulowa(1).pdf
(45 KB)
Chłodnik z buraczków.pdf
(32 KB)
Czosnkowa.pdf
(29 KB)
Flaczki z jarzyn.pdf
(51 KB)
Flamandzka zupa z drobiu.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
zupy
Zupy 2
zupy kwaśnice
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin