Wielkanocny pasztet z drobiu z jajami przepiórczymi.pdf
(
262 KB
)
Pobierz
670185581 UNPDF
Wielkanocny pasztet z drobiu z jajami
przepiórczymi
Przepis na porcje dla 4-6 osób Czas przygotowania wynosi 2 godziny
Niezbędne składniki:
300 g kurczaka
200 g podudzia z indyka
2 filety z kaczki
200 g wątróbek drobiowych
15 cienkich plastrów wędzonego boczku
1 cebula
1 kajzerka
6 jaj
1 op. jaj przepiórczych
3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Przyprawa Kamis Pasztet szlachecki z pieca”
Sposób przygotowania:
Mięso drobiowe pokroić na kawałki podsmażyć razem z cebulą podlać wodą dodać liście
laurowe i ziele angielskie dusić na małym ogniu 40 minut pod koniec dodać bułkę
wystudzić Mięso zmielić 2-3 razy dodać jaja przyprawę Pasztet szlachecki z pieca
ugotowane i obrane jaja przepiórcze Całość dokładnie wymieszać Formę do pasztetu
wyłożyć plastrami boczku wypełnić masą ubić Piec około 50 minut w temp 170 st
Plik z chomika:
martunia.n
Inne pliki z tego folderu:
Paszteciki z nadzieniem rybnym.pdf
(159 KB)
PASZTET Z CUKINII.pdf
(271 KB)
Pasztet drobiowy 2.pdf
(423 KB)
Mocno czosnkowa wiejska konserwa (kiełbasa) słoikowa z Aleksandrowa z dwoma rodzajami czerwonej papryki.pdf
(384 KB)
Pasztet.pdf
(160 KB)
Inne foldery tego chomika:
ciasta
Ciasta - OWOCOWE
Ciasta - Z KREMEM I MASAMI - MIX
ciastka
Ciekawe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin