Wielkanocny pasztet z drobiu z jajami przepiórczymi.pdf

(262 KB) Pobierz
670185581 UNPDF
Wielkanocny pasztet z drobiu z jajami
przepiórczymi
Przepis na porcje dla 4-6 osób Czas przygotowania wynosi 2 godziny
Niezbędne składniki:
300 g kurczaka
200 g podudzia z indyka
2 filety z kaczki
200 g wątróbek drobiowych
15 cienkich plastrów wędzonego boczku
1 cebula
1 kajzerka
6 jaj
1 op. jaj przepiórczych
3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Przyprawa Kamis Pasztet szlachecki z pieca”
670185581.001.png 670185581.002.png
Sposób przygotowania:
Mięso drobiowe pokroić na kawałki podsmażyć razem z cebulą podlać wodą dodać liście
laurowe i ziele angielskie dusić na małym ogniu 40 minut pod koniec dodać bułkę
wystudzić Mięso zmielić 2-3 razy dodać jaja przyprawę Pasztet szlachecki z pieca
ugotowane i obrane jaja przepiórcze Całość dokładnie wymieszać Formę do pasztetu
wyłożyć plastrami boczku wypełnić masą ubić Piec około 50 minut w temp 170 st
Zgłoś jeśli naruszono regulamin