Mielone befsztyki z pieczarkami.pdf
(
38 KB
)
Pobierz
70612836 UNPDF
Mielone befsztyki z pieczarkami
Składniki
50 dag mielonej chudej wołowiny (najlepiej na tatar), 15-20 dag
pieczarek, 3 ząbki czosnku, jajo, 3 łyżki mąki, olej do smażenia,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Pieczarki umyć, zemleć lub drobno posiekać, starannie wymieszać z mięsem, jajem,
zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami. Z masy formować płaskie kotlety, oprószyć je
mąką i usmażyć na gorącym oleju (po 5-8 min z każdej strony). Podawać z pokrojo-ną w
plastry, przesmażoną cebulką, ziemniakami z wody i surówką, na przykład z selera,
jabłka i marchwi. 100 g - 150 kcal.
Plik z chomika:
martunia.n
Inne pliki z tego folderu:
Placki serowe.JPG
(19 KB)
Aromatyczne sznycle z kurczaka.pdf
(30 KB)
Gołąbki z nadzieniem drobiowym.pdf
(65 KB)
Żeberka w kapuście.pdf
(30 KB)
Pyzy cepeliny.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
ciasta
Ciasta - OWOCOWE
Ciasta - Z KREMEM I MASAMI - MIX
ciastka
Ciekawe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin