Placki z pieczarkami i bekonem.pdf

(41 KB) Pobierz
17222469 UNPDF
Placki z pieczarkami i bekonem
Składniki
1 kg ziemniaków, 20 dag pieczarek, cebula, 15 dag bekonu, 2
jaja, 3 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżki mąki, pół łyżeczki
mielonego kminku, pieprz, sól, tłuszcz do smażenia
Sposób przyrządzania
Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę posiekać, bekon pokroić w kostkę ,
pieczarki w plasterki. Na patelni na małym ogniu poddusić bekon cebulą i pieczarkami,
dodać do masy ziemniaczanej. Wymieszać jajami, śmietaną, mąką, prawami.Smażyć
obu stron na złoto.
Rada: Zamiast bekonu i pieczarek do masy ziemniaczanej można dodać mielone mięso.
1 porcja zawiera: 11,2 g białka, 31,4 g tłuszczu, 4 g błonnika, 148 mg cholesterolu.
 
17222469.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin