Porterówka
1 litr spirytusu 2 litry piwa porter 64 gramy cukru waniliowego 1,5 szklanki cukru W piwie porter na małym ogniu rozpuścić cukry (żeby się nie zagotowało!!!!!!!!!!) ostudzić i dolać spirytusu
Cytrynówka
1 kg cukru 1 litr spirytusu 1 litr mleka 1 kg cytryn obranych skórki z trzech cytryn Cytryny dokładnie obieramy, kroimy i w rzucamy do słoja a następnie dusimy. Dodajemy następnie mleko, cukier, spirytus i obraną skórkę z cytryny( tylko żółtą). Następnie wszystko mieszamy i odstawiamy na 5 tygodni w ciemne miejsce co jakiś czas mieszając. Następnie wszystko cedzimy.
Nalewka z miodu
¼ litra spirytusu ¼ litra miodu ¼ litra cytryny Wszystko mieszamy i odstawiamy na 2 tygodnie.
Nalewka z aroni
120 liści aroni albo wiśni 2 litry aroni 1 ¼ litra wody 16 g kwasek cytrynowy 16 g cukier waniliowy 1 kg cukru 1 ½ spirytusu Wszystko razem gotować przez 15 minut. Po ugotowaniu zostawić pod przykryciem do całkowitego wystygnięcia. Następnie odlać sok i zagotować z cukrem. Następnie ostudzić i dodać 1 ½ spirytusu. Odstawiamy na dwa tygodnie.
Mleczna
2 puszki mleka słodzonego – gotować przez 3 godziny 1 litr wódki 0,5 litra spirytusu 0,5 l wody + szklanka wody Wszystko razem mieszamy.
Pangrys Power
0,5 litra spirytusu 0,5 litra Martini Bianco 0,5 Warki strong 1 szklanka cukru 1 szklanka soku wiśniowego lub malinowego 16 g cukru waniliowego 4 średnie cytryny Cytryny obrać i pokroić, dodać cukry i piwo – gotujemy i studzimy Dodajemy wino, spirytus i sok.
_________________Aegroto, dum anima est, spes esse dicitur
piotricz