Sernik z kruszonką.docx

(13 KB) Pobierz

Sernik z kruszonką

Prosty przepis na smaczny sernik z kruszonką. Sprawdź przepis na sernik na cieście z kruszonką. Doskonały sernik na święta wielkanocne.

 

 

Składniki:

·         CIASTO POD SERNIK

·         20 dag margaryny

·         1 jajko

·         1/2 szklanki cukru

·         1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

·         2 szklanki mąki

·         kakao do posypania ciasta
 

·         MASA SEROWA

·         75 dag sera (może być więcej)

·         4 żółtka

·         1 całe jajko

·          

·         3/4 szklanki cukru

·          

·         1 budyń śmietankowy

·          

·         1 szklanka mleka

·          

·         1 szklanka oleju

·         2 białka

·         2 łyżki cukru do piany z białek
 

·         KRUSZONKA

·         10 dag wiórków kokosowych

·          

·         2 łyżki cukru

·         2 łyżki margaryny

·         1 żółtko

Przepis na ciasto pod sernik:

Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować i przełożyć do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypać kakaem.

Przepis na masę serową:

Ser zemleć w maszynce. Dodać żółtka, 1 całe jajko, cukier - wszystko razem utrzeć. Następnie dodać budyń, mleko i olej. Wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z 2 białek z 2 łyżkami cukru i wszystko wymieszać.
 
Na ciasto wyłożyć masę serową.

Przepis na kruszonkę:

Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posypać masę serową.

Pieczenie sernika:

Sernik z kruszonką piec w temperaturze 180 stopni C przez ponad 1 godzinę (na złoty kolor). Uwaga na kruszonkę, aby się nie spaliła.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin