Przygotowanie: 20 min.Gotowanie: 20 min.trudność: Proste
Składniki dla 4 osób: • 2 cebule • mała cukinia • 20 dag ziemniaków • mały bakłażan • strąk czerwonej papryki • pół pęczka natki • 4 łyżki oleju • bazylia • oregano • sól • pieprz Przygotowanie: Cebulę obrać i zmielić w maszynce. Pozostałe warzywa umyć. Ziemniaki obrać, paprykę przekroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien. Cukinię, ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę, a bakłażan na kawałki.Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, przesmażyć warzywa 7-8 minut. Oprószyć solą i pieprzem.Żaroodporne naczynie posmarować olejem, przełożyć warzywa. Oprószyć oregano i bazylią, docisnąć.Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 20 minut.Przed podaniem posypać posiekaną natką.
bassma