Gulasz warzywny.doc

(34 KB) Pobierz
Gulasz warzywny

Gulasz warzywny

Gulasz warzywny

Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 20 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  2 cebule
  mała cukinia
  20 dag ziemniaków
  mały bakłażan
  strąk czerwonej papryki
  pół pęczka natki
  4 łyżki oleju
  bazylia
  oregano
  sól
  pieprz

Przygotowanie:

Cebulę obrać i zmielić w maszynce. Pozostałe warzywa umyć. Ziemniaki obrać, paprykę przekroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien. Cukinię, ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę, a bakłażan na kawałki.

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, przesmażyć warzywa 7-8 minut. Oprószyć solą i pieprzem.

Żaroodporne naczynie posmarować olejem, przełożyć warzywa. Oprószyć oregano i bazylią, docisnąć.

Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 20 minut.

Przed podaniem posypać posiekaną natką.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin