Sałaty w ziołach.doc

(35 KB) Pobierz
Sałaty w ziołach

Sałaty w ziołach

Sałaty w ziołach

 

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 0 min.
trudność: Bardzo proste

Składniki dla 4 osób:
  po pół główki kilku odmian sałaty
  ogórek
  pęczek rzodkiewek
  pół czerwonej papryki
  pół żółtej papryki
  2 łyżki natki pietruszki
  2 łyżki bazylii
  2 łyżki estragonu
  2 łyżki tymianku
  6 łyżek oliwy
  3 łyżki octu winnego
  łyżeczka musztardy
  sól, pieprz

Przygotowanie:

Sałatę opłukać, większe liście porwać, włożyć do salaterki. Zioła posiekać.

Ocet wymieszać z solą, pieprzem, musztardą i oliwą, dodać posiekane zioła. Mieszankę sałat skropić przygotowanym sosem.

Obrany ogórek pokroić w plasterki, rzodkiewki w ćwiartki. Papryki oczyścić i pokroić w paseczki.

Sałatę obłożyć warzywami i podawać od razu po przyrządzeniu.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin