Eggah z cukinią i kabaczkiem.rtf

(5 KB) Pobierz
Eggah z cukini¹ i kabaczkiem

Eggah z cukinią i kabaczkiem

 

Składniki:

8 jaj

6 małych młodych cukini

ody kabaczek (około 1 kg)

mielony cynamon

łka masła

sok z cytryny

olej

l

pieprz

 

Umytą i osuszoną cukinię pokrój na plasterki. Kabaczek obierz, przekrój wzdł na pół, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę. Zagotuj osoloną wodę z masłem i sokiem z cytryny. Warzywa zalej na 3-4 minuty wrzątkiem, po czym dokładnie osącz na sicie i wymieszaj z roztrzepanymi z solą i pieprzem jajami.

 

Żaroodporny półmisek wysmaruj olejem, wlej przygotowaną masę jajeczną. Pod przykryciem wstaw do nagrzanego (do temperatury 180°C) piekarnika na 25 minut, po czym zdejmij pokrywę i piecz jeszcze 15 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin