Sałatka z kuskusu i tuńczyka1.pdf

(31 KB) Pobierz
94518132 UNPDF
Sałatka z kuskusu i tuńczyka
Składniki Przepis
300 g kuskusu
puszka tuńczyka w sosie
własnym
pół puszki kukurydzy
4 średnie ogórasy konserwowe
ok. 15 zielonych oliwek
kilka plastrów świeżego długiego
ogórka ze skórą
4 łyżki majonezu
sól (sporo, więcej niż pół
płaskiej łyżeczki)
pieprz, ostra papryka
pół łyżeczki przyprawy do zup
koperek suszony lub świeży
kilka kropli sosu sojowego
wrzątek
Kukskus wsypać do miski razem z solą i zalać
wrzątkiem tak, żeby woda wystawała tak 5-7 mm
ponad kaszę. Przykryć talerzem i poczekać 5 minut.
Kaszę wymieszać widelcem i wrzucić kukurydzę,
ogórki w kostkę, odsączonego tuńczyka i oliwki w
plasterkach, dorzucić przyprawy (ilość można
dowolnie ustalać według gustu) i wymieszać z
majonezem. W razie czego dolać odrobinę wody.
Zjadać ze smakiem.
94518132.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin