Sałatka z pieczarkami.pdf
(
49 KB
)
Pobierz
94518148 UNPDF
Sałatka z pieczarkami
Składniki
Mały kalafior słoiczek pieczarek konserwowych (0,35 - bez octu)
pół puszki groszku konserwowego 15 dag gotowanej zielonej
fasolki szparagowej 3 jaja na twardo 2 łyżki zielonych oliwek bez
pestek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka
curry sól
Sposób przyrządzania
Kalafiora podzielić na różyczki, łodygi pokroić na plasterki i
obgotować (2 min) w osolonym wrzątku. Odcedzić i ostudzić. Pieczarki osączyć i pokroić
na połówki lub ćwiartki, fasolkę - na trzycentymetrowe kawałki, a jaja w kostkę. Łyżkę
posiekanych jaj i kilka oliwek odłożyć do dekoracji. Pozostałe składniki sałatki połączyć,
wymieszać z majonezem, jogurtem i curry. Przełożyć do salaterki i udekorować jajami i
oliwkami. Podawać z pieczywem na kolację lub zamiast drugiego dania na letni obiad.
Plik z chomika:
luk69
Inne pliki z tego folderu:
sałatka6.jpg
(33 KB)
sałatka5.jpg
(38 KB)
sałatka4.jpg
(41 KB)
Sałatka wiosenna.JPG
(18 KB)
Sałatka z marynowanej ryby.JPG
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
CIASTA BEZ PIECZENIA ═══════════════
KAROL OKRASA
PRZEPISY NA CIASTA I TORTY ZE ZDJĘCIAMI
Przepisy z dyni
PRZEPISY Z MIĘSEM
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin