Sałatka z pieczarkami.pdf

(49 KB) Pobierz
94518148 UNPDF
Sałatka z pieczarkami
Składniki
Mały kalafior słoiczek pieczarek konserwowych (0,35 - bez octu)
pół puszki groszku konserwowego 15 dag gotowanej zielonej
fasolki szparagowej 3 jaja na twardo 2 łyżki zielonych oliwek bez
pestek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka
curry sól
Sposób przyrządzania
Kalafiora podzielić na różyczki, łodygi pokroić na plasterki i
obgotować (2 min) w osolonym wrzątku. Odcedzić i ostudzić. Pieczarki osączyć i pokroić
na połówki lub ćwiartki, fasolkę - na trzycentymetrowe kawałki, a jaja w kostkę. Łyżkę
posiekanych jaj i kilka oliwek odłożyć do dekoracji. Pozostałe składniki sałatki połączyć,
wymieszać z majonezem, jogurtem i curry. Przełożyć do salaterki i udekorować jajami i
oliwkami. Podawać z pieczywem na kolację lub zamiast drugiego dania na letni obiad.
 
94518148.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin