Chrupiące kulki z kurczaka.doc

(19 KB) Pobierz
Chrupiące kulki z kurczaka

Chrupiące kulki z kurczaka

 

bułka żytnia 1 szt

pieprz czarny 1 szczypta

sól 1 szczypta

jajko 1 szt

migdały mielone 75 g

skórka cytryny 1 kawałek

cebula 1 szt

natka pietruszki 1 pęczek

filet z kurczaka 300 g

olej 1 do smażenia

 

 

Bułkę namoczyć w wodzie i odsączyć. Mięso i natkę pietruszki przemielić w maszynce do mięsa, cebulę obrać i razem ze skórką cytryny drobno posiekać.

Mięso, bułkę, cebulę, skórkę z cytryny, migdały, jajko, sól i pieprz wymieszać na gładką masę. Zwilżonymi dłońmi uformować 20 kulek.

Olej rozgrzać we frytownicy lub w garnku. Smażyć w nim kulki porcjami około 5 minut na złotobrązowy kolor.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin