Tofucznica z suszonymi pomidorami.pdf

(11 KB) Pobierz
Tofucznica z suszonymi
pomidorami,
śmietaną i szczypiorkiem
Potrzebujemy:
tofu (u mnie kostka)
około 8 suszonych pomidorów w oliwie
młoda cebulka
szczypiorek
śmietana migdałowa ( u mnie 6 łyżek)
kurkuma
oliwa dziewica
sól
pieprz
Przygotowanie:
Na łyżce oliwy smażę posiekaną młodą cebulkę. Po chwili dodaję drobno
pokrojone pomidorki i smażę kilka minut. Tofu, śmietanę i kurkumę miksuję na
krem i wrzucam na patelnię. Całość oszczędnie mieszam i przyprawiam
pieprzem, solą, a na koniec tofucznicę łączę z pokrojonym szczypiorkiem. Mi
najbardziej tofucznica smakuje podawana na kruchym pieczywie :)
1191191055.001.png 1191191055.002.png 1191191055.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin