Buraczki do obiadu
3kg buraków3 cebule3 ząbki czosnku2 łyżki soli3 szklanki wody1 szkanka octu1.5 szkl.cukrupo 8 sztuk liść laurowy i ziele ang.Buraczki ugotować w całości,zetrzeć na dużych oczkach.Do utartych buraczków dodać 3 ząbki czosnku,może być więcej.Pokroić cebule w piórka dodać do buraczków,oraz 2 łyżki soli.Przygotować zalewę z 3 szkl.wody 1szkl.octu 10 %,1.5szkl cukru oraz 8 szt.liść laurowy i ziele ang.Ostudzoną zalewą zalać buraczki,odstawić na 24h.Potem zlać sok wlać do słoików zakręcić zagotować.Świetny do barszczu.Buraczki włożyć do słoików zalać niewielką ilością oleju zagotować.
TYMBARK-AZULAN3-795903150-730876022-609883725511