Dietetyczny karp duszony z kapustą pekińską.docx

(10 KB) Pobierz

Dietetyczny karp duszony z kapustą pekińską

 

Składniki:
50 dkg filetów z karpia
1 cebula obrana i pokrojona
5 ząbków czosnku, obranych i posiekanych
pokrojony w plasterki imbir ilość wg uznania
1 pokrojona w paski paryczka chili bez nasion
kapusta pekińska
1 szklanka wody
ocet do smaku
sól, pieprz do smaku
1 szklanka śmietanki kokosowej

Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu rozmieszać wodę z octem, dodać cebulę, czosnek, imbir i przyprawy, dusić aż wszystkie składniki zmiękną, przyprawić. Na uduszonych składnikach dania ułożyć podzielonego na porcje, przyprawionego wcześniej  karpia, polać całość śmietanką kokosową, przykryć liśćmi kapusty pekińskiej. Dusić powoli 5 minut. Podawać na gorąco.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin