Murzynek kokosowy.doc

(20 KB) Pobierz
SKŁADNIKI

SKŁADNIKI

1 margaryna
1 1/2 szkl cukru
1/2 szkl wody
3 łyżki kakao
To wszystko zagotować i ostudzić.
Po ostudzeniu dodawać kolejno 6 żółtek i 2 szklanki mąki wymieszane z 3 łyżeczkami proszku do pieczenia[ucierać pałką].Na koniec dać pianę z 6 białek i delikatnie wymieszać.
Na blachę wyłożyć połowę ciasta,na to kłaść kupkami masę kokosową i przykryć resztą ciasta.Piec około 50 min.
Według mnie jest dobre kiedy zaczyna odstawać od brzegów blachy,gdyż każdy piekarnik piecze inaczej.

Masa kokosowa
4 białka ubić na sztywno i dodawać ubijając 20 dag cukru,na koniec wsypać 20 dag kokosu,wymieszać.

Po upieczeniu i wystygnięciu polać polewą i udekorować kokosem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin