Pieczeń barania.doc

(19 KB) Pobierz
Pieczeń barania

Pieczeń barania
Pieczeń Barania = Jagnieca
Udziec jagnięcy natrzeć czosnkiem i posypać suszonym rozmarynem. Jeśli ma się świeży rozmaryn można położyć gałązkę pod udziec i parę drobnych na wierzchu. Można też naszpikować mięso czosnkiem i rozmarynem. Mięso posolić popieprzyc i lekko natłuścić i wstawić do gorącego piekarnika. [Temperatura piekarnika powinna być do 190-200 C. ] Mięso piec zależnie od wagi udźca: 20 min. za każde 450g + 20 min czyli mniejwięcej 1kg - 1:15 1.5kg - 1:40 2kg - 2:05 2.5kg - 2:30 Podawać z sosem miętowym i pieczonymi ziemniakami. From: pestka <pestka@vossnet.co.uk>

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin