Sos afrykański.rtf

(5 KB) Pobierz
Sos afrykañski

Sos afrykański

 

Składniki na 4 porcje:

1,5 łki Bulionu drobiowego w płynie WINIARY

cebula

2 łki oliwy

2 pomidory

banan

1,5 łki mąki

1/4 szklanki białego wytrawnego wina

sok z cytryny

cukier

l

biały pieprz

 

Cebulę obierz, posiekaj i usmaż na oliwie. Dołóż pokrojone na cząstki pomidory i duś do miękkości, a następnie przetrzyj przez sito.

 

Bulion rozprowadź w 1,5 l wody.

rozprowadź zimnym bulionem, wlej do przecieru, zagotuj go i nie przerywając mieszania, dodaj pokrojony na półplasterki banan i wino. Sos dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz cukrem, solą i pieprzem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin