Smażone bakłażany z jogurtem i kminkiem.txt

(0 KB) Pobierz
 	Smazone baklazany z jogurtem i kminkiem

  	Baklazan po indyjsku - pokrojony w cienkie plasterki, usmazony na chrupko z mieszanka ostrych przypraw i jogurtu
 
czas: 	15 minut
liczba porcji: 	4
 
skladniki: 	2 baklazany
200 ml jogurtu naturalnego
2 suszone papryczki chilli
1 lyzeczka nasion kminku
4 lyzki oleju
s�l
 
przyrzadzanie: 	Baklazany pokroic na cienkie plasterki i posolic. 
Na rozgrzanym na patelni oleju smazyc baklazana z obu stron na zloty kolor. 
Osaczyc z tluszczu. Na patelni - po zmniejszeniu ognia - wrzucic kminek oraz pokruszona papryczke.
 Podsmazone przyparawy wylac na plastry baklazana wraz z jogurtem naturalnym. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin