Ognista sałatka.txt

(0 KB) Pobierz
Ognista salatka

  	Ogniscie z�lta salatka z ryzem i ananasem - egzotyczny smakolyk rodem z Indii
 
czas: 	10 minut + 30 minut gotowania ryzu
liczba porcji: 	4
 
skladniki: 	125 g ryzu ugotowanego na sypko
puszka kukurydzy
puszka ananasa w syropie
czubata lyzka startego na tarce imbiru
2 lyzki majonezu
2 lyzki sosu curry
3 zabki czosnku
s�l, pieprz
 
przyrzadzanie: 	Ugotowany na sypko i wystudzony ryz wymieszac z odsaczona kukurydza oraz pokrojonym w drobne kawalki anansem. 
Dodac starty imbir, sos curry oraz majonez. Wszystko dokladnie wymieszac i dodac przecisniety przez praske czosnek.
 Doprawic do smaku sola i pieprzem. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin