1 szklanka ry�u 2 szklanki wody 3-4 �y�ki sklarowanego mas�a ghee 1 �rednia cebula 3 kardamony (dowolnie) 2 go�dziki 1/2 �y�eczki cumin lub 1/4 �y�eczki kminku 1/2 �y�eczki pieprzu 1/2 �y�eczki soli 25 dag pieczarek grubo posiekanych Cebul� sma�y� na rozgrzanym ma�le przez minut�. Doda� kardamon, go�dziki, cumin lub kminek, pieprz i s�l, sma�y� przez 2 min., mieszaj�c. Doda� grzyby, sma�y� przez 5 min., delikatnie mieszaj�c. Pieczarki prze�o�y� �y�k� cedzakow� na talerz. Doda� ry�. wla� wod�, zamiesza�, zagotowa�. Zmniejszy� p�omie� i gotowa� pod przykryciem na bardzo ma�ym ogniu przez 15 min. Wsypa� grzyby, lekko wymiesza� i dusi� przez 15 min. Wstawi� na 15 min: do nagrzanego piekarnika (160 C), przykry� mokr� �ciereczk�. Podawa� z zielon� sa�at� ze �mietan� lub indyjska sa�atk� ewentualnie z sosem
roxi79