Sałatka - argentyńska.doc

(19 KB) Pobierz
Sałatka z wędzonym kurczakiem i żółtym serem

Argentyńska sałatka

 

grejpfruty 2 szt

fasolka szparagowa 40 dag

wołowina 20 dag

cebula 1 szt niewielka

natka pietruszki

olej sałatkowy 4 łyżki

ocet winny 2 łyżki

sól

pieprz mielony

cukier

sałata zielona 1 główka

 

 

Grejpfruty umyć, sparzyć, obrać, pokroić w kosteczkę, pestki usunąć.

Fasolkę (z puszki lub mrożoną) ugotować w osobnej wodzie i pokroić na niewielkie kawałeczki.

Podobnie postąpić z gotowaną wołowiną.

Cebulę pokroić na plasterki.

 

Przyrządzić sos:

wymieszać 2 łyżki octu winnego z 4 łyżkami oleju sałatkowego, solą, pieprzem oraz cukrem.

 

Do jednego garnka wrzucić wołowinę, owoce i warzywa. Całość polać sosem i wstawić do lodówki.

Po dwóch godzinach sałatkę będzie można podać.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin