ZUPA CYTRYNOWA I LIKIER KRYSIA.doc

(27 KB) Pobierz

 

 

 

 

 

Składniki:

100g ryżu, 4 łyżeczki bulionu z kury w proszku, 1l wody, sól, cytryna, szklanka śmietany 12%, łyżka posiekanego koperku



Ryż ugotować. Cytrynę przekroić na połówki. Wycisnąć sok. Wodę zagotować, wsypać bulion, zamieszać, gotować przez kilka minut. Dodać odsączony ryż. Śmietanę wymieszać z sokiem cytrynowym, wlać do zupy. W razie potrzeby można przyprawić solą. Przed podaniem posypać koperkiem.

 

 

LIKIER CZEKOLADOWY „ KRYSIA ”

 

              SKŁADNIKI:

- 1 GORZKA CZEKOLADA

--25 DKG CUKIERKÓW „ KUKUŁEK’’

- 1 SZKLANKA WODY

- 1 SZKLANKA SPIRYTUSU

 

CZEKOLADĘ I CUKIERKI GOTUJEMY W WODZIE DO ROZPUSZCZENIA;

PO OSTYGNIĘCIU MASY DODAJEMY MOCY ( SZKLANKĘ SPIRYTUSU ) - STOPNIOWO !!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin