-1 puszka mleka słodzonego-krówka
-0,8l wódki 40% -100ml whisky lub brendy-100ml rumu-2 łyżeczki kawy-2 łyżeczki kakao prawdziwe- zaprawa waniliowa jak posiadamy swoją lub 20g cukru waniliowegoKawę i kakao rozpuszczamy( parzymy ) w minimalnej ilości wody1/4 szklanki i mieszamy z cukrem waniliowym by się dobrze rozpuścił. Dodajemy do wyjętej z puszek masy kajmakowej (krówkowej). Do tego dolewamy po woli mieszając mikserem alkohole. Powoli by nam alkohol nie zważył mleka bo go nie będziemy mogli potem wylać z butelki. PO dokładnym wymieszaniu wlewamy do butelek i skutecznie chowamy metoda pana Jana pozdrawiam przed małżonką. Z tych proporcji wychodzi 2,2 litra 17% kremu
"Jeżeli w ogóle warto coś robić, to warto to robić dobrze" - Albert Einstein
zbrozlo1