Śledzie pod.doc

(67 KB) Pobierz

Śledzie pod "pierzynka"

http://static.uwielbiam.pl/img/recipes/263x209/1fl4e0jmgqcbh.jpg
 

Super śledzie w sam raz na wigilie a to już niedługo!! Możesz zaskoczyć domowników czymś nowym i bardzo smacznym!!!

40 minut średni

Początek formularza

Dół formularza

·         śledź solony 25 dag

·         ziemniaki 3 szt.

·         cebula 2 szt.

·         burak 3 szt.

·         jaja kurze całe 3 szt.

·         majonez 1 szt.

·         ser żółty 25 dag

·         nać pietruszki 1 szt.

Sposób przygotowania

1.      Ziemniaki i buraki ugotować w mundurkach, jajka ugotować na twardo.

2.      śledzie lekko odmoczyć i pokroić w kostkę.

3.      Układać warstwami od dołu: 3 ugotowane ziemniaki starte na grubej tarce, śledzie krojone w grubą kostkę, cebula drobno pokrojona, majonez pół słoika.

4.      2-3 ugotowane buraki starte na grubej tarce, majonez pół słoika, posiekana zielenina (np. Natka pietruszki), ser żółty starty na grubej tarce i na to 3 ugotowane jajka też starte ale na drobnej tarce co da efekt "pierzynki"

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin