Przek�adany piernik. Sk�adniki: * 80 dag maki krupczatki * 50 dag miodu * 8 jajek * 2 szklanki cukru pudru * kostka mas�a * po �y�ce proszku do pieczenia i przyprawy korzennej * orzechy w�oskie * migda�y * sma�ona sk�rka pomara�czowa * gotowa polewa czekoladowa * 30 dag cukru * 1/2 szklanki wody * kilka kropli octu * sok z cytryny Przygotowanie: ��tka oddzieli� od bia�ek. Mas�o utrze� z cukrem pudrem, dodaj� po jednym ��tku. Ucieraj�c, dodawac stopniowo mi�d, przypraw� korzenn�, m�k� i proszek do pieczenia. Na koniec wymieszac z ubitymi na sztywno bia�kami i posiekanymi bakaliami. Form� wysmarowa� t�uszczem, na�o�y� ciasto. Piec ok.60 minut w tem.180 stopni. Zagotowa� cukier, wod� i ocet. Potem troch� sch�odzi� i uciera�, dodaj�c sok z cytryny, a� masa b�dzie bia�a. Przekroi� upieczony piernik i prze�o�y� mas�, na koniec pola� polew� czekoladow�.
NewYorkCity