Sałata z mandarynkami.pdf

(40 KB) Pobierz
36429551 UNPDF
Sałata z mandarynkami
Składniki
2 główki sałaty, 4-6 mandarynek, łyżka soku z cytryny, mały
kubeczek jogurtu naturalnego, 3 łyżki posiekanych orzechów
włoskich, cukier puder, sól
Sposób przyrządzania
Sałatę starannie wypłukać, osuszyć na ściereczce lub w specjalnej wirówce. Mandarynki
obrać, podzielić na cząstki (usunąć pestki). Listkami sałaty wyścielić półmisek, ułożyć
cząstki mandarynek, polać sokiem z cytryny wymieszanym z odrobiną cukru pudru,
jogurtem i szczyptą soli. Posypać orzechami. Podawać do pieczonych mięs i drobiu. 100
g - 90 kcal.
 
36429551.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin