Koktajl z awokado i krewetek.pdf

(50 KB) Pobierz
36428948 UNPDF
Koktajl z awokado i krewetek
Składniki
2 dojrzałe awokado, puszka lub 20 dag mrożonych krewetek,
nieduża cykoria, 2 łyżki małych cebulek marynowanych, kilka liści
sałaty kędzierzawej.
Sos: 3 łyżki majonezu, łyżka keczupu, łyżka whisky lub brandy,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Awokado przekroić, obrać, pokroić w kostkę i natychmiast wymieszać z osączonymi
cebulkami. Z cykorii wyciąć gorzki środek, a liście pokroić w paski, opłukać, starannie
osączyć. Krewetki konserwowe osączyć, a mrożone włożyć do wrzątku na 3 min,
osączyć na sitku i ostudzić. Składniki sosu połączyć i wymieszać z warzywami oraz
krewetkami. Podawać w pucharkach, wyłożonych kawałkami liści sałaty kędzierzawej.
 
36428948.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin