Suflet śliwkowy.rtf

(5 KB) Pobierz
Suflet œliwkowy

Suflet śliwkowy

 

Składniki na 8 porcji:

50 dag śliwek mrożonych

2,5 szklanki cukru pudru

kieliszek śliwowicy

4 jaja

1/3 szklanki cukru

3/4 szklanki mąki

szklanka mleka

cukier waniliowy

uszcz do formy

l

 

Śliwki należy rozmrozić, następnie je osącz, zasyp cukrem pudrem i zalej śliwowicą. Jajka ubij z cukrem, potem dodaj sól, cukier waniliowy, przesianą, mleko  - wszystko razem dokładnie zmiksuj.

 

Teraz natłuść formę, wlej 1/3 ciasta i ułóż śliwki wraz z powstałym sosem. Zalej je resztą ciasta i piecz 40-45 minut w temperaturze 180°C.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin