Jaja przepiórcze w sosie sojowym.txt

(0 KB) Pobierz
        Jaja przepi�rcze w sosie sojowym

Sk�adniki

    * jaja przepi�rcze 30 szt.
    * bulion warzywny 200 ml
    * mas�o 2 �y�ki
    * sos sojowy 50 ml
    * go�dziki 6 szt.
    * pieprz 1 szczypta
    * cukier 1 szczypta

Spos�b przyrz�dzenia

Jaja zalewamy zimn� wod� i gotujemy 5 min, od chwili gdy woda zawrze. Ugotowane studzimy, obieramy, p�uczemy i osuszamy. Zagotowujemy bulion z reszt� sk�adnik�w, wk�adamy do niego jajka i gotujemy je 20 min. Zdejmujemy garnuszek z ognia, jaja zostawiamy w sosie na kilka godzin, obracaj�c je co jaki� czas, aby r�wnomiernie �ciemnia�y. Wyjmujemy je z sosu i podajemy jako przybranie sa�aty, z sa�atk� ziemniaczan�, z majonezem lub jako dodatek do zimnych mi�s.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin