Jaja przepi�rcze w sosie sojowym Sk�adniki * jaja przepi�rcze 30 szt. * bulion warzywny 200 ml * mas�o 2 �y�ki * sos sojowy 50 ml * go�dziki 6 szt. * pieprz 1 szczypta * cukier 1 szczypta Spos�b przyrz�dzenia Jaja zalewamy zimn� wod� i gotujemy 5 min, od chwili gdy woda zawrze. Ugotowane studzimy, obieramy, p�uczemy i osuszamy. Zagotowujemy bulion z reszt� sk�adnik�w, wk�adamy do niego jajka i gotujemy je 20 min. Zdejmujemy garnuszek z ognia, jaja zostawiamy w sosie na kilka godzin, obracaj�c je co jaki� czas, aby r�wnomiernie �ciemnia�y. Wyjmujemy je z sosu i podajemy jako przybranie sa�aty, z sa�atk� ziemniaczan�, z majonezem lub jako dodatek do zimnych mi�s.
jabolek67