Jaja przepiórcze w galaretce I.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki Jaja przepi�rcze w galaretce I

    * 20 jajeczek przepi�rczych
    *
    * 2 szklanki roso�u z kury (mo�e by� kostki)
    *
    * 20 pomidork�w koktajlowych
    *
    * �y�ka kapar�w
    *
    * 4 �y��ki groszku konserwowego
    *
    * 3 p�askie �y�eczki �elatyny
    *
    * natka pietruszki
    *
    * pieprz
    *
    * s�l
Opis przygotowania
Jajeczka ugotowa� na twardo, och�odzi� w zimnej wodzie, obra� i przekroi� na po��wki. �elatyn� zala� trzema �y�ka�mi zimnej wody, a gdy nap�cznieje, w�o�y� do wrz�cego roso�u i, mieszaj�c, zagotowa�. Do niewielkich fili�anek w�o�y� po pi�� po��wek jajeczek, udekorowa� je natk�, a na�st�pnie wla� po dwie �y�ki roso�u z �elatyn�. Wstawi� do lod�wki. Gdy galaretka zakrzepnie, u�o�y� na jajeczkach po��wki pomidork�w, kapary i groszek, zala� reszt� krzepn�cego roso�u i znowu wstawi� do lod�wki. Przed podaniem na st� wy�o�y� porcje galaretki na p�misek udekorowany sa�at�. Tak przyrz�dzone jajeczka znakomicie smakuj� z sosem chrzanowym.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin