Żeberka z diabelskim sosem.doc

(5 KB) Pobierz
¯eberka z diabelskim sosem

Żeberka z diabelskim sosem

 

Składniki na 4 porcje:

4 żeberka wieprzowe (po 20 dag każde)

3 pomidory

2 cebule

pół szklanki keczupu

2 łki oleju

2 łki płynnego miodu

Jarzynka do mięs WINIARY

biały pieprz

sproszkowana papryka chili

 

Olej wymieszaj z miodem, dopraw do smaku Jarzynką oraz białym pieprzem. Mieszaniną posmaruj umyte i osuszone żeberka, ułóż je na mocno rozgrzanym ruszcie i opiecz na grillu po 6-8 minut z każdej strony.

 

Przygotuj sos: pomidory ponacinaj na krzyż, sparz, obierz ze skórki, a miąższ pokrój w drobną kostkę. Obraną cebulę drobno posiekaj, wymieszaj z pomidorami oraz ketchupem oraz dopraw na pikantnie solą i chili. Tak przygotowanym sosem polej żeberka.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin